četvrtak, 11. prosinca 2014.

Riblja juha


Potrebno (za 4 osobe):

  • 400 grama bijele ribe (oslić)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 paradajz
  • 2 kašike limunovog soka
  • malo lovorovog lista
  • malo bibera u zrnu
  • 2 - 3 čehna bijelog luka
  • 50 grama riže
  • peršuna po želji

Priprema:

  • U litar hladne vode staviti očišćenu ribu, narezanu na veće komade.
  • Dodati ulje, paradajz prerezan na pola, sok od limuna, lovor, biber u zrnu.
  • Kad juha provri dodati bijeli luk i kuhati još 20 minuta.
  • Kuhanu ribu izvaditi iz juhe.
  • Juhu procijediti.
  • Ribu očistiti od kostiju, pa komadiće vratiti u juhu.
  • Posebno skuhati rižu i staviti u juhu.
  • Dodati malo maslinovog ulja i posuti nasjeckanim peršunom.

0 komentari:

Objavi komentar