četvrtak, 11. prosinca 2014.

Torta od maka


Potrebno:

  • 16 dkg maslaca ili margarina
  • 12 dkg šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 jaja
  • 8 dkg brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 1 puding od vanilije
  • 16 dkg mljevenog maka
  • 3 rebra čokolade
  • 5 dkg marmelade

 Priprema:

  • Pjenasto umutiti maslac sa 6 dkg šećera i vanilin šećerom.
  • Miješajući u masu dodavati jedno po jedno žumance.
  • Od bjelanaca i 6 dkg šećera umutiti čvrsti snijeg.
  • Pomiješati brašno i prašak za pecivo i puding prah od vanilije.
  • Zajedno sa makom i naribanom čokoladom oprezno umiješati u snijeg.
  • Sipati u namašćen pleh i peći 50 minuta na 200 stepeni.
  • Pečenu tortu ohladiti i premazati marmeladom, a onda preliti čokoladnom glazurom.

0 komentari:

Objavi komentar